ZAVRŠEN DRUGI KRUG ANKETIRANJA GRAĐANA U OKVIRU PROCESA „PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA“

Zvanično je završen drugi krug anketiranja građana u okviru procesa „Participativnog budžetiranja“ koji je gradska uprava grada Sombora po peti put organizovala i sprovela, čime je svim stanovnicima Sombora  omogućila da, prvo, predlože projekte koji bi se finansirali sredstvima iz gradskog budžeta, a zatim i da, u drugom krugu, glasanjem daju svoju podršku onom predlogu za koji misle da će im u najvećoj meri doprineti podizanju kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

Prvi krug anketiranja građana sproveden je u periodu od 10. do 20. oktobra 2019. godine i tada je prikupljeno ukupno 55 projektnih predloga građana, od kojih se prvih pet po broju glasova našlo na anketnom listiću u drugom krugu, sprovedenom u periodu od 04. do 20. novembra 2018. godine. Od ukupno 29.000 odštampanih anketnih listića građani su iskoristili 4.203 dok je posebno primetno povećano interesovanje građana za glasanje elektronskim putem, gde je glasalo 978 sugrađana, što u zbiru daje 5.181 popunjen anketni listić.

Članovi Radne grupe za realizaciju Akcionog plana za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih na osnovu poreza na imovinu su nakon prebrojavanja anketnih listića pristiglih iz svih gradskih i seoskih mesnih zajednica kao i Uslužnog centra Gradske uprave utvrdili sledeće rezultate:

Izgradnja boćarskog terena u Riđici – 1.107 glasa
Uređenje parka u Karađorđevoj ulici u Somboru (park kod železničke stanice) – 949 glasova
Uređenje objekta rekreativnog centra u Kljajićevu (objekat kuglane) – 1.583 glasa
Uređenje platoa ispred prodajnog objekta „Aman“ na Prvomajskom bulevaru u Somboru – 407 glasova
Izgradnja atarskog puta Bački Breg – 1.114 glasova
Ukupan broj anketiranih građana ispunio je očekivanja članova Radne grupe i potvrdio da su Somborci zainteresovani, pre svega, za saradnju sa Gradskom upravom kada se radi o trošenju sredstava gradskog budžeta, ali i za razgovor o tome šta je i na koji način potrebno promeniti i uraditi kako bi život u gradskim i seoskim mesnim zajednicama bio kvalitetniji.

                                                                        Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

  • Najveci-broj-glasova-dobio-predlog-br-3-Uredjenje-objekta-rekreativnog-centra-u-Kljajicevu-objekat-kuglane-–-1.583-glasa
  • Ukupan-broj-anketiranih-gradjana-ispunio-je-ocekivanja
  • Zvanicno-je-zavrsen-drugi-krug-anketiranja-gradjana-u-okviru-procesa-„Participativnog-budzetiranja“