ЗАВРШЕН ДРУГИ КРУГ АНКЕТИРАЊА ГРАЂАНА У ОКВИРУ ПРОЦЕСА „ПАРТИЦИПАТИВНОГ БУЏЕТИРАЊА“

Званично је завршен други круг анкетирања грађана у оквиру процеса „Партиципативног буџетирања“ који је градска управа града Сомбора по пети пут организовала и спровела, чиме је свим становницима Сомбора  омогућила да, прво, предложе пројекте који би се финансирали средствима из градског буџета, а затим и да, у другом кругу, гласањем дају своју подршку оном предлогу за који мисле да ће им у највећој мери допринети подизању квалитета живота у локалној заједници.

Први круг анкетирања грађана спроведен је у периоду од 10. до 20. октобра 2019. године и тада је прикупљено укупно 55 пројектних предлога грађана, од којих се првих пет по броју гласова нашло на анкетном листићу у другом кругу, спроведеном у периоду од 04. до 20. новембра 2018. године. Од укупно 29.000 одштампаних анкетних листића грађани су искористили 4.203 док је посебно приметно повећано интересовање грађана за гласање електронским путем, где је гласало 978 суграђана, што у збиру даје 5.181 попуњен анкетни листић.

Чланови Радне групе за реализацију Акционог плана за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених на основу пореза на имовину су након пребројавања анкетних листића пристиглих из свих градских и сеоских месних заједница као и Услужног центра Градске управе утврдили следеће резултате:

Изградња боћарског терена у Риђици – 1.107 гласа
Уређење парка у Карађорђевој улици у Сомбору (парк код железничке станице) – 949 гласова
Уређење објекта рекреативног центра у Кљајићеву (објекат куглане) – 1.583 гласа
Уређење платоа испред продајног објекта „Аман“ на Првомајском булевару у Сомбору – 407 гласова
Изградња атарског пута Бачки Брег – 1.114 гласова
Укупан број анкетираних грађана испунио је очекивања чланова Радне групе и потврдио да су Сомборци заинтересовани, пре свега, за сарадњу са Градском управом када се ради о трошењу средстава градског буџета, али и за разговор о томе шта је и на који начин потребно променити и урадити како би живот у градским и сеоским месним заједницама био квалитетнији.

                                                                        Послови информисања и односа са јавношћу

  • Najveci-broj-glasova-dobio-predlog-br-3-Uredjenje-objekta-rekreativnog-centra-u-Kljajicevu-objekat-kuglane-–-1.583-glasa
  • Ukupan-broj-anketiranih-gradjana-ispunio-je-ocekivanja
  • Zvanicno-je-zavrsen-drugi-krug-anketiranja-gradjana-u-okviru-procesa-„Participativnog-budzetiranja“