UČENICI SREDNJIH ŠKOLA ISKAZALI SVOJE POTREBE

U okviru programa „Reforme poreza na imovinu“, po prvi put ove godine uključeni su i naši najmlađi sugrađani. Naime, u svim srednjim školama na teritoriji grada Sombora učenici su svojim predlozima iskazali potrebe koje će im u najvećoj meri doprineti podizanju kvaliteta rada i boravka u svojim školama.

Predlozi koje će delom finansirati Grad iz Budžeta za 2020. godinu uglavnom se odnose na adaptaciju i uređenje prostora u školama. Pa tako najviše glasova u Srednjoj medicinskoj školi „Dr Ružica Rip“ i Srednjoj školi „Sveti Sava“ ima predlog za obnovu postojećih toaleta. Učenici Srednje ekonomske škole smatraju da im nedostaju klime za učionice na trećem i četvrtom spratu kao i laptopovi u okviru opremanja kabineta za izvođenje nastave stručnih predmeta (računovodstvo, statistika, obuka…)

Učenici Gimnazije „Veljko Petrović“ najviše glasova su dali za preuređenje Školskog omladinskog kluba (nabavka laptopova, video-bima, projektora, platna, nosača i zvučnika) kao i nabavku opreme za zabavu u školi (pikado, stoni tenis, bilijar, stoni fudbal) sa ovim predlozima je saglasan i učenički parlament.

Učenici Srednje poljoprivredno-prehrambene škole najviše glasova dali su za predlog nabavke i postavke ormarića za mantile i čizme, a učenički parlament je podržao predlog izgradnje trotoara od Gakovačkog puta do škole, a u cilju bezbednosti učenika.

U svim školama preko 80% učenika je glasalo i dalo svoje predloge, što samo potvrđuje dobar rad učeničkih parlamenata, ali i dobru informisanost profesora i učenika od strane Gradske uprave.

Ukupan broj anketiranih učenika samo je dokaz koliko su i sami zainteresovani, pre svega, za saradnju sa Gradskom upravom kada se radi o trošenju sredstava gradskog budžeta, ali i za razgovor o tome šta je i na koji način potrebno promeniti i uraditi kako bi im uslovi školovanja i života u slobodno vreme bili kvalitetniji.

                                                                         Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

  • Glasacka-kutija-u-Srednjoj-medicinskoj-skoli
  • Kabinet-u-kojoj-se-nalazi-glasacka-kutija
  • Najveci-broj-glasova-za-predlog-za-obnovu-postojecih-toaleta
  • Srednja-skola-„Sveti-Sava“-Sombor
  • Srednja-medicinska-skola-„Dr-Ruzica-Rip“-glasanje-za-predlozene-projekte