УЧЕНИЦИ СРЕДЊИХ ШКОЛА ИСКАЗАЛИ СВОЈЕ ПОТРЕБЕ

У оквиру програма „Реформе пореза на имовину“, по први пут ове године укључени су и наши најмлађи суграђани. Наиме, у свим средњим школама на територији града Сомбора ученици су својим предлозима исказали потребе које ће им у највећој мери допринети подизању квалитета рада и боравка у својим школама.

Предлози које ће делом финансирати Град из Буџета за 2020. годину углавном се односе на адаптацију и уређење простора у школама. Па тако највише гласова у Средњој медицинској школи „Др Ружица Рип“ и Средњој школи „Свети Сава“ има предлог за обнову постојећих тоалета. Ученици Средње економске школе сматрају да им недостају климе за учионице на трећем и четвртом спрату као и лаптопови у оквиру опремања кабинета за извођење наставе стручних предмета (рачуноводство, статистика, обука…)

Ученици Гимназије „Вељко Петровић“ највише гласова су дали за преуређење Школског омладинског клуба (набавка лаптопова, видео-бима, пројектора, платна, носача и звучника) као и набавку опреме за забаву у школи (пикадо, стони тенис, билијар, стони фудбал) са овим предлозима је сагласан и ученички парламент.

Ученици Средње пољопривредно-прехрамбене школе највише гласова дали су за предлог набавке и поставке ормарића за мантиле и чизме, а ученички парламент је подржао предлог изградње тротоара од Гаковачког пута до школе, а у циљу безбедности ученика.

У свим школама преко 80% ученика је гласало и дало своје предлоге, што само потврђује добар рад ученичких парламената, али и добру информисаност професора и ученика од стране Градске управе.

Укупан број анкетираних ученика само је доказ колико су и сами заинтересовани, пре свега, за сарадњу са Градском управом када се ради о трошењу средстава градског буџета, али и за разговор о томе шта је и на који начин потребно променити и урадити како би им услови школовања и живота у слободно време били квалитетнији.

                                                                         Послови информисања и односа са јавношћу

  • Glasacka-kutija-u-Srednjoj-medicinskoj-skoli
  • Kabinet-u-kojoj-se-nalazi-glasacka-kutija
  • Najveci-broj-glasova-za-predlog-za-obnovu-postojecih-toaleta
  • Srednja-skola-„Sveti-Sava“-Sombor
  • Srednja-medicinska-skola-„Dr-Ruzica-Rip“-glasanje-za-predlozene-projekte