ЗАВРШНО ГЛАСАЊЕ ЗА ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ

Симболичним убацивањем листића од стране чланова Радне групе за реализацију Акционог плана за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених на основу пореза на имовину отпочело је гласање грађана у другом кругу Партиципативног буџетирања. Гласање је започело данас у просторијама Услужног центра Градске управе града Сомбора, док ће сутра (10. новембра) гласање започети у све 22 месне заједнице на територији града. Кутије, у које грађани могу убацити листиће, налазе се на истим местима као и у првом кругу анкетирања, тј. у просторијама градских и сеоских месних заједница, у Геронтолошком дому на Првомајском булевару, као и у неколико већих малопродајних објеката у граду.

 „Грађани ће гласати за један од пет предлога који су у првом кругу гласања најчешће предлагали, а то су: Уређење дома културе у Бачком Брегу, реконструкција зграде библиотеке у Чонопљи, изградња шеталишта и осветљења уз канал (од ресторана „Слон“ до купалишта на Тромеђи), уређење Дома културе у Бачком Моноштору и уређење улице Суботички пут (од пружног прелаза до обилазнице), рекао је Бранислав Сворцан  помоћник градоначелнице за област културе и информисања на данашњој конференцији за новинаре уприличеној због почетка завршног гласања.

Анкетни листићи са предлозима, грађанима су уручени са рачунима за услуге које врши ЈКП „Чистоћа“. Гласање се обавља заокруживањем броја испред предлога на штампаном анкетном листићу.

За потребе завршног гласања у оквиру Партиципативног буџетирања штампано је 30.000 анкетних листића, гласање траје до 20. новембра 2018. год. а у петак 16. новембра на штанду који ће бити постављен код старе Градске куће у времену од 10 до 12 сати грађани који желе да гласају а из неког разлога немају листић могу то да учине и тада или путем електронског обрасца који ће 10. новембра бити постављен на званичном сајту града Сомбора.