ZAVRŠNO GLASANJE ZA PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE

Simboličnim ubacivanjem listića od strane članova Radne grupe za realizaciju Akcionog plana za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih na osnovu poreza na imovinu otpočelo je glasanje građana u drugom krugu Participativnog budžetiranja. Glasanje je započelo danas u prostorijama Uslužnog centra Gradske uprave grada Sombora, dok će sutra (10. novembra) glasanje započeti u sve 22 mesne zajednice na teritoriji grada. Kutije, u koje građani mogu ubaciti listiće, nalaze se na istim mestima kao i u prvom krugu anketiranja, tj. u prostorijama gradskih i seoskih mesnih zajednica, u Gerontološkom domu na Prvomajskom bulevaru, kao i u nekoliko većih maloprodajnih objekata u gradu.

 „Građani će glasati za jedan od pet predloga koji su u prvom krugu glasanja najčešće predlagali, a to su: Uređenje doma kulture u Bačkom Bregu, rekonstrukcija zgrade biblioteke u Čonoplji, izgradnja šetališta i osvetljenja uz kanal (od restorana „Slon“ do kupališta na Tromeđi), uređenje Doma kulture u Bačkom Monoštoru i uređenje ulice Subotički put (od pružnog prelaza do obilaznice), rekao je Branislav Svorcan  pomoćnik gradonačelnice za oblast kulture i informisanja na današnjoj konferenciji za novinare upriličenoj zbog početka završnog glasanja.

Anketni listići sa predlozima, građanima su uručeni sa računima za usluge koje vrši JKP „Čistoća“. Glasanje se obavlja zaokruživanjem broja ispred predloga na štampanom anketnom listiću.

Za potrebe završnog glasanja u okviru Participativnog budžetiranja štampano je 30.000 anketnih listića, glasanje traje do 20. novembra 2018. god. a u petak 16. novembra na štandu koji će biti postavljen kod stare Gradske kuće u vremenu od 10 do 12 sati građani koji žele da glasaju a iz nekog razloga nemaju listić mogu to da učine i tada ili putem elektronskog obrasca koji će 10. novembra biti postavljen na zvaničnom sajtu grada Sombora.