GRAĐANIMA MZ „SVETOZAR MILETIĆ“ PREDSTAVLJENE MERE AKCIONOG PLANA O TROŠENJU SREDSTAVA PRIKUPLJENIH PO OSNOVU POREZA NA IMOVINU

U petak, 7. juna, građanima mesne zajednice „Svetozar Miletić“ predstavljene su mere „Akcionog plana za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu 2018-2021“.

Rezultate sprovođenja akcionog plana i mere za naredni periodu predstavio je Branimir Trbojević, poreski inspektor, ispred Odeljenja lokalne poreske administracije. On je ukratko predočio osnovne ideje koje „Akcioni plan“ nosi i na koji način se može povećati učešće građana u odlučivanju kao i načine utroška budžetskih sredstava. Jedna od tih mera jeste i participativno budžetiranje, odnosno mogućnosti da građani putem anketa odluče o projektu koji će biti finansiran u njihovoj mesnoj zajednici a iz budžetskih sredstava grada Sombora. O samom participativnom budžetiranju i njegovim rezultatima u prethodne 4 godine govorio je Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnika za oblast kulture i informisanja.

Ova tribina je ujedno iskorišćena i za predstavljanje novog on-line servisa, koji omogućava građanima da prijave komunalni problem i to putem posebno kreirane on-line platforme, gde je moguće uočeni problem fotografisati, ukratko opisati i svrstati ga u jedno u 20 oblasti komunalnog uređenja grada.

DSC_7418