GRAĐANI KREIRAJU BUDŽET ZA 2019. GODINU U OKVIRU PROJEKTA „PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE“

Grad Sombor i ove godine sprovodi projekat „Participativno budžetiranje“ u okviru kojeg građani imaju mogućnost da svojim predlozima projekata kreiraju budžet za 2019. godinu.

Upitnici za prikupljanje projektnih ideja biće, do 10. oktobra, dostavljeni svim domaćinstvima u gradu i somborskim selima, a biće dostupni i u Gradskom uslužnom centru, Trg cara Uroša 1, Sombor (prizemlje Županije). Svoje projektne ideje i predloge građani mogu dostaviti i popunjavanjem elektronskog  upitnika koji će  od 10. oktobra biti dostupan na ovom sajtu.

Predlozi projekata trebalo bi da se odnose isključivo na objekte, odnosno potrebe, u nadležnosti GRADA, jer se finansiranje obezbeđuje iz sredstava budžeta ostvarenih naplatom poreza na imovinu.

Kutije za prikupljanje predloga projekata biće postavljene u prostorijama svih gradskih i seoskih mesnih zajednica, a u pojedinim MZ i na drugim lokacijama.

Osim u prostorijama MZ „Nova Selenča“,  kutije će biti postavljene i u  Domu penzionera u Gerontološkom centru, objektu PU „Vera Gucunja“ u Sportskoj ulici i  marketu „Aman plus“ (bivši „Samoizbor“).

U MZ „Crvenka“, kutije će biti postavljene i u naselju „Goge“ u ulici Starine Novaka u prodavnici „MD“ i na Čonopljanskom putu u prodavnici „Stop šop“.

U MZ „Stara Selenča“, građani će predloge projekata moći dostavljati i u Domu kulture u naselju Bukovac,  samoposluzi „“PerSu“ u ulici  Jovana Popovića i objektu Gerontološkog centra –  Dom za negu i stara  lica na Apatinskom putu.

U MZ „Selenča“ kutije će biti postavljene i u prigradskim  naseljima –  Lugovo u prodavnici „Hermes 025“, Lugovo 58  i Žarkovcu u  pekari „Gracia“ u ulici Cara Lazara 17.

U saradnji sa sekretarima mesnih zajednica, ukoliko bude potrebno,  kutije za prikupljanje predloga projekata, biće postavljene i na drugim lokacijama.

PREDLOZI PROJEKATA SE DOSTAVLJAJU OD 10. DO 20. OKTOBRA (do 14.00 časova).

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

 

PRVA STRANA UPITNIKA ZA PREDLOG PROJEKTA-1